Aktiviteter

28 mar Ren dag i Tinglev den 22. april 2018

Kom og vær med til en hyggelig dag hvor vi i fællesskab gør Tinglev lidt mere ren.

 

Vi mødes ved skovhuset i Byskoven kl. 9.30 og slutter kl. 11.30 hvorefter der serveres pølser og sodavand ved skovhytten.

 

Alle er velkomne.

 

14 mar Generalforsamlingen 14. marts 2018

BESTYRELSESBERETNING:

Vi indlederen generalforsamlingen i TinglevForum 2018 helt som sædvanligt med bestyrelsesberetningen.

Det er en beretning, der tager udgangspunkt i det slogan, vi har for vores by: TINGLEV – MERE END DU TROR.

Endnu et par butikker er lukket. Et byggemarked er lukket. En stor international virksomhed forlader Tinglev. Det kunne give anledning til et sortsyn og til pessimisme. Men det er der ingen grund til. For når vi ser tilbage på 2017, så er der taget mange initiativer, der peger i retning mod en positiv fremtid for Tinglev.

Vi skal passe meget på, at Tinglev ikke bliver talt ned. At vi ikke bliver indfanget i de dårligdomme, der forbindes med vores placering i Udkantsdanmark. Vi skal blive ved med at give optimismen en chance. Det er det klima, et erhvervsliv til hver en tid vil efterlyse, og som er interessant for tilflyttere.
(mere…)

10 jan Tør Tinglev tænke stort?

Tør vi række ud efter de højthængende frugter?
Det er bestyrelsen for TinglevForum, der stiller spørgsmålet:
»Tør vi? Vi får så tit fortalt – og siger også til os selv – at det gælder om at gå efter de lavthængende frugter. Men tør vi også række ud efter de højthængende?

TinglevForum kaster sig ud i det hidtil mest ambitiøse projekt i første kvartal i 2018.
Et helt nyt forsamlingssted i Tinglev, der har været efterlyst så længe – faktisk lige siden Hansens Gæstgivergård som det sidste lukkede i Tinglev.

Et nyt Tinglevhus med hotel, restaurant, selskabslokaler og et sønderjysk køkken som et genforeningens hus anno 2020?
Det Nye Tinglevhus skal fungere som et samlingspunkt for hele grænselandet.

Hvor Folkehjem i Aabenraa er genforeningens fødested, så skal Det Nye Tinglevhus være symbolet på genforeningen 100 år senere. (mere…)

21 nov Valgkampens finale i Tinglev 17. november 2017

Valgkampens finale i Tinglev

En gentagelse fra 2013. TinglevForum arrangerer igen i 2017  VALGKAMPENS FINALE, og det bliver fredag den 17. november fra kl. 18.00.

Spidskandidater fra alle opstillede partier – blandt dem borgmester Thomas Andresen, Venstre, viceborgmester Ejler Schøtt, Dansk Folkeparti og førsteudfordreren Karsten Meyer Olesen, Socialdemokratiet – stiller op i det, der bliver den afgørende debat inden valget tirsdag den 21. november.

VALGKAMPENS FINALE finder sted i Tinglev Skoles Aula. Allerede fra kl. 17.00 er de opstillede spidskandidater inviteret til aulaen, hvor de kan stille deres små boder op, og hvor vælgerne kan komme og mødes med kandidaterne.

Valgmødet indgår i TinglevForums Efterårsmøde. Det begynder kl. 18.00, og TinglevForum vil give en orientering om status for Det Ny Tinglevhus-projekt og for Olgerdige-projektet samt for udviklingsplanen for Tinglev.

Kl. 18.15 indledes selve VALGKAMPENS FINALE, og det bliver i første omgang med en gennemgang af de valgløfter, som de daværende spidskandidater i 2013 satte deres kryds ud for. Det kan godt gå hen og blive noget af en gyser.

Der vil være fem emner, som kommer på valgmødets dagsorden, og både spidskandidaterne og også borgere kan indsende forslag til dagsorden til petkom@stofanet.dk.

Der vil være mulighed for at købe lidt aftensmad, og der er udsigt til en spændende aften, hvor politikerne er ude efter de stemmer, der kan blive afgørende i sidste ende.

Derfor reserver fredag 17. november 2017 kl. 18.00.

07 jul Både far og søn på Friluftsscenen 20. august 2017

Velkommen til Søndags-matiné i Byskoven!

 

TinglevForum er nu klar med sæsonens tredje arrangement. Det bliver søndag den 20. august kl. 11.00 som en matiné med sang, musik og frokost i det grønne.
Det bliver en koncert, hvor Tinglev igen trækker på egne kræfter, og det betyder blandt andet, at både far og søn kommer på Friluftsscenen.
Fra 10.50 spiller Tinglev Brandværnsorkester publikum ind i Byskoven, og orkestret indleder koncerten. Med i orkestret er Detlef Abild. Hans søn, Bo Lyhne Abild, kommer på scenen senere på dagen, når det populære band, ”6feet”, for første gang giver koncert i Tinglev.
Ind imellem Abild og Abild kommer Johanna. Og det bliver et genhør med den fantastiske sangerinde, der er datter af Micky og Hinrich Jürgensen. Johanne kommer ikke alene. Hun har sit eget, lille band bag sig.
TinglevForum inviterer således til masser af god musik og sang. Men for at gøre det til en rigtig søndags-matiné, så skal der selvfølgelig også være noget at spise. Tinglevs førende pølseveteraner er der med deres ringriderpølser, og Lion’s er leveringsdygtige i velsmagende burgere.

Selvfølgelig er der også øl, vand, kaffe og kage.

Og det er søndag den 20. august kl. 11.00 i Byskoven.

Køb billet online her:

https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=82788fd4ca

Kom nu, Tinglevfolket!

14 jun Borgermøde DET NY TINGLEVHUS

Borgermøde

Referat følger

om DET NY TINGLEVHUS 

onsdag den 21. juni kl. 19.00 i Borgerhuset
   
Program:

1. Præsentation af oplæg til et nyt samlingssted i Tinglev

2. Ændringsforslag, nye ideer og debat om Tinglevhuset

3. Forslag om placering af Det Ny Tinglevhus præsenteres

4. Debat om placering med mulighed for ændringsforslag

Partnerskab for Tinglev

Tinglev – mere end du tror

TinglevForum

14 jun »De skønneste toner« i Tinglev»

11. juni 2017

 

Fotos: Hanns Peter Blume

600 tilskuere hørte »De skønneste toner« i Tinglev

Publikum var begejstret. Sønderjyllands Symfoniorkester spillede helt op til det bedste, som dette orkester kan, og Opera På Grænsen sendte med Iben Silberg, Stine Elbæk, Niels Jørgen Riis, Guido Peavatalu og Lars Mølsted et dreamteam på scenen, hvor De Skønneste Toner lød ud over fodboldbanen.

Det blev en fantastisk koncert, hvor Lars Mølsted – »Klokkeren fra Notre Dame« – kom til Tinglev med en fornem Reumertpris i bagagen, og han blev modtaget med stående bifald.
Populært var det også, at Tinglevs egen Stig Møglich Rasmussen kom på scenen i finalenummeret »You’ll Never Walk Alone« som en kraftfuld forstærkning.
For tredje år på stribe var det den svenskfødte Magnus Fryklund, der dirigerede Sønderjyllands Symfoniorkester. Han glædede sig over, at det blev den hidtil bedste koncert i Tinglev.
Med 600 betalende publikummer nåede TinglevForum ikke op på det budgetterede tilskuertal, der var sat til 750. Det betyder, at TinglevForum nu må gå i tænkeboks og vurdere, om Forum fortsat skal arrangere koncerter i Tinglev.

 

Symfoniorkester. De skønneste toner i Tinglev

Søndag den 11. Juni drog vi til Tinglev for at få en musikalsk oplevelse i det fri! Det fik vi i den grad: Sønderjyllands Symfoniorkester og de fremragende solister fik os til at falde i svime med deres koncert! Tænk sig, at Tinglev Forum med alle deres frivillige formår at skaffe berømte operasangere hertil! De optræder ellers kun på Det Kongelige teater i København eller lign. steder!

Det koster at gennemføre sådan et arrangement. Så derfor håber og ønsker jeg for disse ildsjæle og for alle borgere, der nyder musik, at Aabenraa Kommune også til denne slags events vil yde en økonomisk støtte på lige fod med diverse idrætsbegivenheder.

Tak for en minderig eftermiddag!

Vi kommer igen næste år!

14 jun Grundlovsfesten i Tinglev

5. juni 2017

Tinglevkoret 2017

Eva Kjær Hansen

Timo, Maja og de Sarte Sjæle 2017 – første offentlige optræden

 

Fotos: Hanns Peter Blume
Grundlovsfesten i Byskoven i Tinglev blev en dag fyldt med musik.
Lokale Stig Möglich Rasmussen der er operasanger og korleder startede festen med sit familie-orkester og Tinglev koret.
Maja og de sarte sjæle, som var et nyt navn ved den tilbagevendende Grundlovsfest, gav koncert. Maja er fra Rødekro og hendes makker Timo er fra Tinglev.
Eva Kjer Hansen fra Venstre leverede årets grundlovstale.

 

 

 

23 mar ARRANGEMENTER i 2017

DE SKØNNESTE TONER 2017
Søndag den 11. juni kl. 15.00
På Fodboldstadion ved Zeppelinvej i Tinglev
Sønderjyllands Symfoniorkester under ledelse af Magnus Fryklund
og Opera På Grænsen med Niels Jørgen Riis, tenor, Guido Paevatalu, baryton,
Lars Mølsted, musicalsanger, Stine Elbæk, sopran, og Iben Silberg, sopran.
Arrangør: TinglevForum

Smagsprøve fra tidligere arrangement: https://www.youtube.com/watch?v=giL7xDEePlg&feature=youtu.be

 

GRUNDLOVSFEST MED VORES EGNE
2. pinsedag, den 5. juni 2017 kl. 17.00
På FRILUFTSSCENEN i Byskoven i Tinglev
“Maja og de Sarte Sjæle” med Timo Andersen fra Tinglev
Tinglevkoret under ledelse af Stig Möglich Rasmussen, Tinglev
Møglichs Familie Orkester
Taler: folketingsmedlem og fhv. minister Eva Kjer Hansen, Aabenraa
Arrangør: TinglevForum

 

 

22 mar FORÅRSMØDET 2017 – GENERALFORSAMLING

Tirsdag den 21. marts i Tinglev Skoles Aula

BESTYRELSESBERETNINGEN

Som tiden dog går…

Det er 10 år siden, TinglevForum blev grundlagt. Der er sådan cirka 100 bestyrelsesmøder siden, og det er i år den 10. forårsmøde.

TinglevForum blev dannet efter inspiration fra landsbyen Filskov ved Grindsted. Dér blev der hvert år holdt et forårsmøde og et efterårsmøde, og dér var alle ildsjæle og foreninger og institutioner forsamlet, og målsætningen var, at Filskov skulle tale med én stemme for at skabe de bedst mulige betingelser for en positiv udvikling og for at stå stærkest muligt overfor stat og kommune.

Hvad er så lykkedes i Tinglev?

(mere…)