2016

NYHED – NYHED. BESTIL DIN BILLET VIA NETTET!!!!!!!

TinglevForum har nu åbnet for køb af billetter til vores arrangementer i 2016 via online billetsystem.
Hvordan køber jeg en billet!!
Til hvert arrangement hører et salgslink. Ved at aktivere dette går du direkte til køb af billetten.
Efter køb får du en mail med en kvittering for købet. Senere kommer der en mail med billetten, som skal printes.
Der er tillagt et mindre administrationsgebyr, idet TinglevForum afholder alle udgifter der er forbunden med køb på online billetsystem.
Billetter sælges fortsat ved indgangen.
For de to første arrangementer kan følgende links benyttes:

Salgslink – grundlovsmøde 2017
Salgslink – Sønderjyllands Symfoniorkester – Opera  på grænsen 2017
 _____________________________________________________

Borgermøde 6. oktober 2016 – Hvordan kommer vi videre?

I samarbejde med THHI inviterer Tinglev Forum borgere, foreninger og andre ildsjæle til borgermøde:
Torsdag, den 6. oktober kl. 19.00 i Borgerhuset i Tinglev
I foråret blev der lavet en udviklingsplan for Tinglev og denne er nu vedtaget i Aabenraa kommune, men hvordan kommer vi videre derfra?
Landdistriktskoordinator Karsten Gram har udarbejdet en overordnet plan som gennemgås og diskuteres denne aften.
Der vil blive nedsat og igangsat arbejdsgrupper.
Vel mødt

_____________________________________________________

Oktober 2016 – Byskovens scene har fået tag

scenescene2

 

Så blev vi endelig færdige med taget over scenen i Byskoven« siger en lettet Niels Daubjerg fra Tinglev Forum.

Han synes, det har været en lang proces fra godkendelsen i Fredningsnævnte i foråret 2014, til sidste uge, hvor man endelig kunne sætte et punktum for projektet. »Vi var klar til at gå i gang for godt et år siden, men sidste års koncerter gav et økonomisk underskud, så en portion af de penge, som var reserveret til byggeriet, var med til at dække dette underskud. Vi måtte derfor i gang med at skrabe nye penge sammen bl.a. med et succesrigt anderæs, som gav godt 30.000 kr.«, fortæller Niels Daubjerg.

Næste problem dukkede op, da man gik i gang med detailprojekteringen. En ny ingeniør mente ikke, at de bagerste stolper på den eksisterende scene kunne bære den nye overdækning. Nye søjler ville betyde endnu en stor ekstraudgift, som vi ikke havde finansiering til. En ansøgning om tilskud fra Aabenraa Kommunes »søm og skuer« pulje gav 40.000 kr. i august måned, hvorefter byggeriet endelig kunne gå i gang.

Den Jyske Sparekasse har også bidraget med 75.000 kr. og SE Vækstfond med 54.000 kr. Derudover har Tinglev Forum haft stor hjælp fra frivillige, som har ydet en kæmpe indsats, og det er ifølge Niels Daubjerg den væsentligste grund til at projektet kunne gennemføres.

_____________________________________________________

Fra 2016 – Skønne toner på sportspladsen

16. august 2016

Under overskriften »De Skønneste Toner« gav Tinglev Forum publikum en koncertoplevelse, som blev modtaget med begejstring af et stort publikum.

Sønderjyllands Symfoniorkester med Magnus Fryklund som en engageret dirigent, spillede i den eksklusive klasse, som orkestret har, og gengangeren fra 2015-koncerten, Iben Silberg, var kommet i fornemt selskab med stjernesopranen Gitta-Maria Sjøberg, den klangfulde sønderjyske basstemme Per Bach Nissen og med Eduardo Aladrén.

Per Bach Nissen er sønderjyde med en fortid som kok i Tønder, og han bor nu i Kollund. Han har åbenlyst et stort publikum i landsdelen. Stjernen over dem alle viste sig dog at være den spanske tenor Eduardo Aladrén, der sprang til i sidste øjeblik efter Visti Halds sygemelding i onsdags.

Formanden for TinglevForum, Poul-Erik Thomsen, var taknemlig for den opbakning, koncerten har fået fra Tinglevs side. »At 29 virksomheder og institutioner er med i »Partnerskab for Tinglev« er imponerende, og ligeså var også den indsats, som de mange frivillige hjælpere lagde. Mange startede tidligt søndag morgen og var først færdige midt på aftenen. TinglevForum er dem en stor tak skyldig, og den adresserer vi også til Deutsche Nachschule Tingleff, der lagde arena til, slutter Poul Erik Thomsen.

Det var 850 betalende tilskuere, der lyttede til »De Skønneste Toner« og med koncerten har Tinglev Forum afsluttet denne sæsons arrangementer.

Fotos: Blume

skønne tonerskønne toner1

_____________________________________________________

 

26. juni 2016 kl. 19.00 Endnu en koncert-succes i Tinglev

26-6-201626-6-2016-2

Tak for en dejlig aften. Dem kan I roligt hente til Tinglev igen. Hold da helt op, hvor er de dygtige!

Publikums begejstring for Kansas City Stompers og sangerinden Rikke Mølgaard var stor og kom til udtryk med stående bifald, og dermed lagde Byskoven friluftsscene til endnu en koncert-succes i Tinglev.

Midt i et drilsk vejr med mere regn end sol, havde arrangørerne fra TinglevForum det held at finde lige netop et tørt sted midt i en våd periode, og selv om der ikke var skruet helt op for varmegraderne, så viste Friluftsscenen sig på ny som en helt enestående koncertsal.

Kapelmester Niels Abild, der er født i Aabenraa og kan datere den første koncert med Kansas City Stompers tilbage til en fest i Tønder for mere end 40 år siden, havde sammensat et fantastisk orkester til Tinglev. Flere af musikerne er ikke længere blandt de yngste, men når de spiller, bliver de som drenge igen.

Kapelmesteren siger selv, at Rikke Mølgaard er den bedste sangerinde, han har haft med i de mange Kansas-år. Hun begejstrede da også publikum, og hun sendte begejstringen retur.

* Det er skønt at synge for et publikum, hvor vi mærker en glæde, og det gør også både musikere og sangerinde bedre. Friluftsscenen er et fantastisk sted, sagde Rikke Mølgaard efter koncerten.

Der var 300 tilskuere til koncerten. Det er pænt uden at være prangende. Hvis TinglevForum fortsat skal kunne præsentere populære kunstnere på scenen i Tinglev, så kræver det en større opbakning fra Tinglev-borgerne.

Den bliver der mulighed for at vise søndag 14. august, hvor TinglevForum inviterer til koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester og Opera På Grænsen på fodboldbanen ved Zeppelinvej. Det er allerede nu muligt at købe billetter på www.tinglevforum.dk.

_____________________________________________________

Juni 2016 – Publikumskrise på Friluftsscenen

kor2korkor1

Rammerne var helt perfekte. Byskoven, når den er smukkest og varmest. Programmet blev modtaget med begejstring af det publikum, der var mødt op til grundlovsaften-arrangementet. Alligevel står TinglevForum tilbage med noget af en skuffelse. Der var alt for mange tomme stole, og TinglevForum må erkende, at der nu er tale om en publikumskrise på Friluftsscenen.

Med 150 på tilskuerpladserne er der stadig tale om ét af de grundlovs-arrangementer med det største publikum. Men det er langt fra den opbakning, som der var de første år.

Tinglevkoret var det hidtil største, og det blev musikalsk ledsaget af korleder Stig Möglich Rasmussen og hans familie. Som et særligt indslag havde koret også en ”Four Jacks”-kvartet med Jens L. Hansen, Per Laustsen, Gwyn Nissen og Jonnie Hahn som de fire lokale syngende jakker.

Tryllekunstneren Henning Nielsen fra Ravsted levede op til selv de største forventninger og tryllebandt publikum med sine tricks og sin hurtigsnak.

Og den unge komet i Dansk Folkeparti, Peter Kofod Poulsen, afleverede en flot tale, som selv DF-skeptikere tog godt imod.

Der er udgifter forbundet med Tinglevkoret og med engagementet af en tryllekunstner, og derfor er vi også nødsaget til at tage entré, men når der kommer så få, kan vi ikke få det til løbe rundt økonomisk, forklarer formand i TinglevForum, Poul-Erik Thomsen.

Publikumskrisen i Byskoven begyndte i 2015 og gav TinglevForum et stort underskud. Nu er TinglevForum afhængig af, at Tinglev-borgerne bakker op om jazz-festlighederne med Kansas City Stompers og sangerinden Rikke Mølgaard søndag den 26. juli.

Nu må vi finde ud af, om Tinglev-borgerne i det hele taget ønsker arrangementer på Friluftsscenen i Byskoven, for vi skal jo ikke blive ved, hvis der ikke er interesse for det, vi præsenterer, siger TinglevForum-formanden.

_____________________________________________________

18. maj 2016 – BORGERMØDE I BORGERSALEN

ideer til fremtiden

Deltag i Borgermødet i borgersalen

onsdag, den 18. maj 2016 kl. 19.00 – 21.00

hvor Aabenraa kommune i samarbejde med Tinglev HHI og Tinglev Forum præsenterer forslag til UDVIKLINGSPLAN TINGLEV

Læs mere: Besøg aabenraa.dk – søg på “Tinglev”

Alle borgere opfordres til at deltage i mødet.

_____________________________________________________