2018

Ny Grønningen klar i foråret 2021

Selv om det var en travl aften i Tinglev med flere spændende arrangementer, så mødte borgerne alligevel talstærkt op til Efterårsmødet i TinglevForum.

Afdelingsleder i Aabenraa Kommune, Anni Oksen, orienterede om forberedelserne til et nyt plejehjem i Tinglev.

Hun roste samarbejdet med Tinglev, og hun ser frem til at kunne åbne et nyt Grønningen i foråret 2021 med 24 pladser som et moderne plejehjem, hvor hjem og by hænger sammen.

TinglevForum orienterede om planerne om et nyt samlingssted i byen og præsenterede to alternative placeringer til Centerpladsen. Det ene er på hjørnet af Hovedgaden og Kirkevej, og det er andet er på hjørnet af Hovedgaden og Højskolevej.

Et spørgsmål var: Er det muligt at samle en million kroner sammen i Tinglev til et nyt samlingssted med festsal, restaurant, køkken og 20 værelser? Det mener de fleste, men der blev også udtrykt skepsis.

TinglervForum anser det for afgørende, at der falder en afgørelse inden 1. marts 2019.

Stigruppen under TinglevForum orienterede om planerne om en rekonstruktion af en tusindedel af det oprindelige Olgerdige opført for næsten 2000 år siden. Der er bevilget 50.000 kr. til nærmere undersøgelser, og det er håbet, at dette første bud på en grænse mellem Jylland og Slesvig-Holsten kan blive en del af genforenings-markeringen i 2020.

TinglevForum havde koncert-arrangementer til debat efter at tartelet-festival og Beatles-show, hvor svigtende opbakning betyder, at pengekassen er tømt.

Bestyrelsen tog imod et forslag om i 2019 kun at arrangere en grundlovsfest 5. juni og den store koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester og Opera På Grænsen den anden søndag i august.

Formanden for Styregruppen, Tim Skovmand, gav en status over udviklingsplanen for Tinglev.

Han nævnte, at planen i øjeblikket ligger helt stille i forvaltningen i Aabenraa, men at arbejdet forhåbentligt genoptages i begyndelsen af 2019. Et af projekterne er ”Byens Forbindelse”, der bliver en markeret sti fra skolekrydset og via Ny Grønningen og Centerpladsen frem gennem sundhedsområdet og helt hen til banegården.

 ___________________________________________

Vigtigt efterårsmøde i Tinglev

Efterårsmødet i Tinglev Skoles Aula torsdag den 8. november kl. 19.00 har vigtige emner på dagsordenen:

  • Præsentation af nyt plejehjem i Tinglev Midt
  • Muligheder for at blive en demens-venlig by
  • Hvor skal Tinglevs nye samlingssted ligge?
  • Skal TinglevForum fortsat arrangere koncerter?
  • Status for udviklingsplanen for Tinglev

Det er TinglevForum, der står bag Efterårsmødet, hvor der er gratis adgang for alle.

__________________________________________________

Stor koncert-succes for de få

Hvilket brag af en koncert. The Beatles Story er bare en god fortælling, og den kom Alex Bødiker med, og musikken fra det, han som Beatles-nørd kalder for verdens største band, blev leveret af nogle dygtige musikere og fantastiske sangere.

Forretten var tarteletter. Hovedretten var The Beatles Story, og det var et show, som virkelig begejstrede publikum.

– Et fantastisk publikum, der virkelig var med hele vejen, og det gjorde det ekstra sjovt at optræde, sagde Alex Bødiker efter koncerten.

Et show, der havde fortjent et større publikum. Der var kun 150, og dermed løb TinglevForum ind i en økonomisk lussing.

På Efterårsmødet på torsdag vil TinglevForum drøfte med borgerne, om bestyrelsen fortsat skal arrangere koncerter i Tinglev.

__________________________________________________

 

Invitation til fællesspisning i Tinglev

Sandhedens time for TinglevForum den 2. november kl. 18.00: Der ligger en invitation til fællesspisning og topunderholdning. Nu skal det vise sig, om det kan lykkes for TinglevForum at samle Tinglev-borgerne i et festligt lag. Lokkemidlet er tarteletter og en fortælling om The Beatles og en masse dejlig Beatles-musik og sang.

 

Betingelserne er benhårde og er givet på forhånd for TinglevForum. Der skal sidde mindst 350 omkring bordene i Tinglev Fritidscenter, Hal 1, hvis arrangementet skal løbe rundt.

 

– Vi er ikke sådan rustet, at vi har en formue på bankbogen som en slags underskudsgaranti, så vi er helt afhængige af, at der kommer nok, forklarer TinglevForums kasserer, Preben Christensen.

 

TinglevForum har indgået en aftale med Ritas Køkken, der leverer tarteletterne.

 

Underholdningen kommer en god kending af Tinglev med. Alex Bødiker har tidligere optrådt på Friluftsscenen som medlem af Willys Kaffeklub, og nu kommer han i spidsen for et hold, der skruer tiden tilbage til de go’e gamle Beatles-dage.

 

– Jeg fortæller de gode historier om Beatles, og så er der syv musikere og to sangere, der genopfrisker de helt fantastiske Beatles-numre med masser af musik og sang, fortæller Alex Bødiker, der kunne melde om udsolgt, da showet havde premiere i Haderslev.

 

Det er første gang, at TinglevForum, der har base på Friluftsscenen i Byskoven, er rykket ind i Tinglev Fritidscenter med et arrangement.

 

Billetter kan købes via www.tinglevforum.dk, og grupper, der ønsker at sidde samlet, sender antal til petkom@stofanet.dk, der står for bordreservation.

__________________________________________________

 

Fredag d. 2 november – The Beatles Story

 

Tinglev Fritidscenter, Hal 1
TinglevForum arrangerer: The Beatles Story, med Alex Bødiker – også kendt fra Willys Kaffeklub, i spidsen for to sangere og seks musikere.
Forestillingen blev opført på Hotel Harmonien i Haderslev og blev en stor succes.

Få her en smagsprøve på forestillingen.
https://www.youtube.com/watch?v=w-tAqUOdPlY&feature=youtu.be

Ved indgangen eller på Place2book:

Uden tarteletter kr. 175,-

__________________________________________________

Orkester med stor respekt for publikum

Der var stående bifald fra publikum til Sønderjyllands Symfoniorkester og til Iben Silberg, Stine Elbæk, Anders Christensen og Jesper Buhl fra Opera På Grænsen efter De Skønneste Toner på Sydbank Koncert Arena ved Zeppelinvej i Tinglev. Efter koncerten talte musikerne om, at det mere var publikum, der havde fortjent det stående bifald.

– Det er simpelt hen beundringsværdigt at se, at publikum blev siddende under hele koncerten, selv om regnen silede ned. En imponerende udholdenhed, så det var i grunden os på scenen, der burde have stået op og klappet af publikum, sagde violinisten Alexandru Radu, der nu i efterhånden flere år har været en populær musikalsk gæst i Tinglev.

Sønderjyllands Symfoniorkester og sangerne fra Opera På Grænsen lod sig ikke slå ud over, at det regnede og regnede hele søndag eftermiddag. Med det hidtil største orkester leverede Sønderjyllands Symfoniorkester et brag af en koncert.

For TinglevForum venter der nu en regning efter 2018-udgaven af De Skønneste Toner.

– Der manglede 250 betalende, og i det våde vejr solgte vi meget mindre end budgetteret, så vi står nu tilbage med et underskud, som endnu ikke er gjort endeligt op, men det er risikoen ved at arrangere udendørs koncert i Danmark, udtaler TinglevForums kassemester, Preben Christensen.

TinglevForum sagde efter koncerten tak til de mange frivillige, der arbejdede flittigt for at skabe de bedst mulige rammer for de optrædende og publikum.

Flere flotte billeder fra Hanns Peter Blume

Bent Lagoni har sendt dette til TinglevForum:

Vi fik så oplevet Sønderjyllands Symfoniorkester på Tinglev Stadion.

  1. Jeg er ikke i tvivl om at i alle har ydet en stor indsats for at få dette arrangement op at stå.  Jeg kunne dog ønske mig at i prøver at ændre (forbedre) nogle tiltag.Det så meget mærkeligt ud, at man havde valgt at  placere tribunen så langt fra scenen, at folk ikke virkede større end tændstikker på scenen. Vi kunne dog få øje på Poul Erik med hans fine slips. Når vi betalte ekstra så kunne man forvente at få de bedste pladser.  Til gengæld så havde i lavet en flugtvej midt foran scenen af bibelske dimensioner, hvor Gwin Nissen nøje overvågede at ingen kom til at træde på linen. Det virkede lettere komisk med de få tilskuere. Jeg har set at man andre steder har fået placeret en tribunen tæt på og lidt forskudt til højre eller venstre side. Det må der være mulighed for næste gang. ( og så knap så bred en flugtvej) Det ødelagde helheden, at de fleste tilskuere sad alt for langt væk.
  2. Musikprogrammet synes jeg har være bedre før. To russiske komponister og  Wagner passede måske til vejret. Det blev dog bedre i anden del.  Når man havde fået samlet fire fine solister, synes jeg  at vi godt kunne have undværet russerne og Wagner og så fået lidt mere solistoptræden.

Med venlig hilsen
Bent Lagoni

Poul Erik Thomsen har til dette svaret:
Hej Bent,
Til din orientering: I forhold til tilskuerpladserne, så er vi underlagt nogle meget stramme regler for at få tilladelse til arrangementet. Bredden på flugtveje er således ikke publikumsvejlederens påfund, men er bestemt af politi og kommune.

Tribunen var et forsøg på at skabe bedre forhold for publikum. Der er forskellige meninger om forsøget, men i det vejr, vi oplevede, var der ikke rigtig noget, der var vellykket.

Din kritik af programmet vil indgå i den samlede efterkritik, som vi skal have i bestyrelsen i TinglevForum.

Tak fordi du giver din mening til kende.

Med venlig hilsen,
Poul-Erik

DE SKØNNESTE TONER 12. august 2018 kl. 15.00

Sportspladsen ved Zeppelinvej i Tinglev

For ikke medlemmer købes billet via dette link: ticketmaster.dk

Skriv De skønneste toner i søgefeltet og du bliver sendt videre til billetsalg.
Pris (gældende til og med 12. juli): På plænen 140 kr.
Pris (gældende fra 13. juli): På plænen 160 kr.
Pris (ved indgangen 12. august): På plænen 185 kr.
Tillægsbillet til overdækket tribune 50,-
Der er adgang fra kl. 13.30

For medlemmer af TinglevForum købes billetter her: place2book.com

Pris (gældende til og med 12. juli): På plænen 85 kr.
Pris (gældende fra 13. juli): På plænen 105 kr.
Pris (ved indgangen 12. august): På plænen 115 kr.
Pris for medlemmer med Guldkort og Familiekort – køb billet/billetter til 0 kr.
Pris for forening 1 person – køb billet til 0 kr.
Pris for Guld Erhvervskort 2 personer – køb billet/billetter til 0 kr.
Tillægsbillet til overdækket tribune 50,-
Der er adgang fra kl. 13.30

På dagen er der også billetsalg ved indgangen

__________________________________________________

Grundlovsfest i Byskoven den 5. juni 2018

Hanns Peter Blume har sendt disse skønne billeder fra en fantastisk aften i Byskoven

__________________________________________________

 

GRUNDLOVSFEST 5. juni 2018 kl. 17.30

Friluftsscenen i Byskoven i Tinglev

Der er kun billetsalg ved indgangen

__________________________________________________

Ren dag i Tinglev den 22. april 2018

Kom og vær med til en hyggelig dag hvor vi i fællesskab gør Tinglev lidt mere ren.

Vi mødes ved skovhuset i Byskoven kl. 9.30 og slutter kl. 11.30 hvorefter der serveres pølser og sodavand ved skovhytten.

Alle er velkomne.

__________________________________________________

Tinglev klar til en ny sæson

FORMAND POUL ERIK THOMSEN SKRIVER FØLGENDE PRESSEMEDDELELSE

Traditioner holdes og brydes: TinglevForum har sæsonplanen klar for 2018 og indleder med grundlovsfest og præsenterer det hidtil største symfoniorkester den anden søndag i august inden nyskabelse i november.

Henrik Becker-Christensen, Ellen Trane Nørby, Hinrich Jürgensen og Anke Spoorendonk, Henning Hyllested og Mette Bock, Flemming Jensen, Benny Engelbrecht, Peter Kofod Poulsen, Eva Kjer Hansen. En imponerende række af talere, der har stået på Friluftsscenen i Byskoven i Tinglev til de grundlovsfester, der er ved at være en helt fast tradition på stedet.

Det er et stærkt navn, der nu føjes til listen. Grundlovstaler den 5. juni 2018 er medlem af regionsrådet, Villy Søvndal – også kendt som tidligere formand for SF og forhenværende udenrigsminister.

Grundlovsfesten i Byskoven i Tinglev begynder 17.30, og TinglevForum har i år valgt at engagere lokale navne. Elever fra Deutsche Nachschule i Tinglev med et uddrag fra en musical, den 16-årige violinist Christina Johanning Schmidt fra Kollund og fra Danmark Har Talent i et samspil med pianist, organist og komponist Doris Sommerlund fra Løjt Kirkeby og Aabenraa Brass Band optræder på Friluftsscenen.

– Vi har efterhånden tradition for, at vi byder på både tale og sang og musik, så det til sammen bliver en grundlovsfest, forklarer kassemester i TinglevForum, Preben Christensen.

TinglevForum forsøger også at gøre en udendørs koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester og Opera På Grænsen til en tradition den anden søndag i august.

Den koncert med den faste titel, De Skønneste Toner, er også på plads, og det bliver med det hidtil største Sønderjyllands Symfoniorkester, der blandt andet er udvidet med to saxofoner. Opera På Grænsen præsenterer sangerne Iben Silberg og Stine Elbæk, sopraner, Anders Christensen, tenor, og Jesper Buhl, basbaryton.

TinglevForum bryder så med den tradition, at de tre arrangementer ligger hen over sommeren.

Sæsonens tredje koncert finder først sted fredag den 2. november. Og det med et nyt indslag og et nyt spillested.

TinglevForum præsenterer ”The Beatles Story” med Alex Bødiker fra Haderslev som fortælleren og med to sangere og seks musikere, og det bliver en koncert i hal 1 i Tinglev Fritidscenter.