2016

NYHED – NYHED. BESTIL DIN BILLET VIA NETTET!!!!!!!

TinglevForum har nu åbnet for køb af billetter til vores arrangementer i 2016 via online billetsystem.
Hvordan køber jeg en billet!!
Til hvert arrangement hører et salgslink. Ved at aktivere dette går du direkte til køb af billetten.
Efter køb får du en mail med en kvittering for købet. Senere kommer der en mail med billetten, som skal printes.
Der er tillagt et mindre administrationsgebyr, idet TinglevForum afholder alle udgifter der er forbunden med køb på online billetsystem.
Billetter sælges fortsat ved indgangen.
For de to første arrangementer kan følgende links benyttes:

Salgslink – grundlovsmøde 2017

Salgslink – Sønderjyllands Symfoniorkester – Opera  på grænsen 2017
_____________________________________________________

Oktober 2016 – Mange vil arbejde for Tinglev

borgersal

Karsten Gram, landdistrikts coach i Aabenraa Kommune, var imponeret. Torsdag i sidste uge kunne han se ud over en fyldt storesal i Borgerhuset, da han præsenterede en model for det videre arbejde, efter at Tinglev har fået udarbejdet en helhedsplan for en bedre fremtid.

I den annoncerede invitation til Borgermødet efterlyste TinglevForum og Tinglev HHI Tinglev-borgere, der er parate til at trække i arbejdstøjet og bidrage til, at planer på papiret bliver til virkelighed i byen. Flere frygtede, at den opgave ville få mange til at blive hjemme. »Alligevel kunne vi glæde os over, at der mødte over 60 ildsjæle op, og det var især dejligt at se, at mange unge også meldte sig på banen«, siger Poul-Erik Thomsen fra TinglevForum.

Tre overordnede hovedgrupper Karsten Gram præsenterede tre hovedgrupper:

»Sammenhænge og samlingssteder«. Den har som undergrupper bl.a. Aktivitetscenter, Natur og stisystemer og Dansk-Tysk, der handler om en efter-skoletids-plads ved lyskrydset med et dansk-tysk ungdomshus i 1905-bygningen og et tysk bibliotek bygget ved siden af det danske bibliotek.

»Byomdannelse«. Det handler om Hovedgaden, om Centerpladsen, om Grønningen og om et nyt gæstgiveri.

»Samarbejde og synliggørelse«. Den kan få undergrupper for arrangementskalender, og den arbejder med en Tinglevportal og med muligheden for at udpege Tinglev-mentorer.

De tre gruppeledere er Jørn Warm, Lars Fink Hansen og Niels Daubjerg.

»De tre indgår i Styregruppen, der desuden består af Poul-Erik Thomsen, Inger Jørgensen og Heidi Jespersen«, forklarer Tim Skovmand, der er formand for gruppen. Der er allerede nu indkaldt til de første møder i grupperne, og dermed er arbejdet i gang. Det bliver en meget vigtig proces for Tinglev. Den fik den bedst mulige start med en fyldt storesal. Hvis der i øvrigt er borgere, der ikke kom med i første omgang, men som også brænder for at bidrage til Tinglevs fremdrift, så er det fortsat muligt at komme med. Det kræver blot en henvendelse til ét af medlemmerne i Styregruppen

borgersalen1borgersal2

 _____________________________________________________

Borgermøde 6. oktober 2016 – Hvordan kommer vi videre?

I samarbejde med THHI inviterer Tinglev Forum borgere, foreninger og andre ildsjæle til borgermøde:
Torsdag, den 6. oktober kl. 19.00 i Borgerhuset i Tinglev
I foråret blev der lavet en udviklingsplan for Tinglev og denne er nu vedtaget i Aabenraa kommune, men hvordan kommer vi videre derfra?
Landdistriktskoordinator Karsten Gram har udarbejdet en overordnet plan som gennemgås og diskuteres denne aften.
Der vil blive nedsat og igangsat arbejdsgrupper.
Vel mødt

_____________________________________________________

Oktober 2016 – Byskovens scene har fået tag

scenescene2

Så blev vi endelig færdige med taget over scenen i Byskoven« siger en lettet Niels Daubjerg fra Tinglev Forum.

Han synes, det har været en lang proces fra godkendelsen i Fredningsnævnte i foråret 2014, til sidste uge, hvor man endelig kunne sætte et punktum for projektet. »Vi var klar til at gå i gang for godt et år siden, men sidste års koncerter gav et økonomisk underskud, så en portion af de penge, som var reserveret til byggeriet, var med til at dække dette underskud. Vi måtte derfor i gang med at skrabe nye penge sammen bl.a. med et succesrigt anderæs, som gav godt 30.000 kr.«, fortæller Niels Daubjerg.

Næste problem dukkede op, da man gik i gang med detailprojekteringen. En ny ingeniør mente ikke, at de bagerste stolper på den eksisterende scene kunne bære den nye overdækning. Nye søjler ville betyde endnu en stor ekstraudgift, som vi ikke havde finansiering til. En ansøgning om tilskud fra Aabenraa Kommunes »søm og skuer« pulje gav 40.000 kr. i august måned, hvorefter byggeriet endelig kunne gå i gang.

Den Jyske Sparekasse har også bidraget med 75.000 kr. og SE Vækstfond med 54.000 kr. Derudover har Tinglev Forum haft stor hjælp fra frivillige, som har ydet en kæmpe indsats, og det er ifølge Niels Daubjerg den væsentligste grund til at projektet kunne gennemføres.

_____________________________________________________

Fra 2016 – Skønne toner på sportspladsen

16. august 2016

Under overskriften »De Skønneste Toner« gav Tinglev Forum publikum en koncertoplevelse, som blev modtaget med begejstring af et stort publikum.

Sønderjyllands Symfoniorkester med Magnus Fryklund som en engageret dirigent, spillede i den eksklusive klasse, som orkestret har, og gengangeren fra 2015-koncerten, Iben Silberg, var kommet i fornemt selskab med stjernesopranen Gitta-Maria Sjøberg, den klangfulde sønderjyske basstemme Per Bach Nissen og med Eduardo Aladrén.

Per Bach Nissen er sønderjyde med en fortid som kok i Tønder, og han bor nu i Kollund. Han har åbenlyst et stort publikum i landsdelen. Stjernen over dem alle viste sig dog at være den spanske tenor Eduardo Aladrén, der sprang til i sidste øjeblik efter Visti Halds sygemelding i onsdags.

Formanden for TinglevForum, Poul-Erik Thomsen, var taknemlig for den opbakning, koncerten har fået fra Tinglevs side. »At 29 virksomheder og institutioner er med i »Partnerskab for Tinglev« er imponerende, og ligeså var også den indsats, som de mange frivillige hjælpere lagde. Mange startede tidligt søndag morgen og var først færdige midt på aftenen. TinglevForum er dem en stor tak skyldig, og den adresserer vi også til Deutsche Nachschule Tingleff, der lagde arena til, slutter Poul Erik Thomsen.

Det var 850 betalende tilskuere, der lyttede til »De Skønneste Toner« og med koncerten har Tinglev Forum afsluttet denne sæsons arrangementer.

Fotos: Blume

skønne tonerskønne toner1

_____________________________________________________

26. juni 2016 kl. 19.00 Endnu en koncert-succes i Tinglev

26-6-201626-6-2016-2

Tak for en dejlig aften. Dem kan I roligt hente til Tinglev igen. Hold da helt op, hvor er de dygtige!

Publikums begejstring for Kansas City Stompers og sangerinden Rikke Mølgaard var stor og kom til udtryk med stående bifald, og dermed lagde Byskoven friluftsscene til endnu en koncert-succes i Tinglev.

Midt i et drilsk vejr med mere regn end sol, havde arrangørerne fra TinglevForum det held at finde lige netop et tørt sted midt i en våd periode, og selv om der ikke var skruet helt op for varmegraderne, så viste Friluftsscenen sig på ny som en helt enestående koncertsal.

Kapelmester Niels Abild, der er født i Aabenraa og kan datere den første koncert med Kansas City Stompers tilbage til en fest i Tønder for mere end 40 år siden, havde sammensat et fantastisk orkester til Tinglev. Flere af musikerne er ikke længere blandt de yngste, men når de spiller, bliver de som drenge igen.

Kapelmesteren siger selv, at Rikke Mølgaard er den bedste sangerinde, han har haft med i de mange Kansas-år. Hun begejstrede da også publikum, og hun sendte begejstringen retur.

* Det er skønt at synge for et publikum, hvor vi mærker en glæde, og det gør også både musikere og sangerinde bedre. Friluftsscenen er et fantastisk sted, sagde Rikke Mølgaard efter koncerten.

Der var 300 tilskuere til koncerten. Det er pænt uden at være prangende. Hvis TinglevForum fortsat skal kunne præsentere populære kunstnere på scenen i Tinglev, så kræver det en større opbakning fra Tinglev-borgerne.

Den bliver der mulighed for at vise søndag 14. august, hvor TinglevForum inviterer til koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester og Opera På Grænsen på fodboldbanen ved Zeppelinvej. Det er allerede nu muligt at købe billetter på www.tinglevforum.dk.

_____________________________________________________

Juni 2016 – Publikumskrise på Friluftsscenen

kor2korkor1

Rammerne var helt perfekte. Byskoven, når den er smukkest og varmest. Programmet blev modtaget med begejstring af det publikum, der var mødt op til grundlovsaften-arrangementet. Alligevel står TinglevForum tilbage med noget af en skuffelse. Der var alt for mange tomme stole, og TinglevForum må erkende, at der nu er tale om en publikumskrise på Friluftsscenen.

Med 150 på tilskuerpladserne er der stadig tale om ét af de grundlovs-arrangementer med det største publikum. Men det er langt fra den opbakning, som der var de første år.

Tinglevkoret var det hidtil største, og det blev musikalsk ledsaget af korleder Stig Möglich Rasmussen og hans familie. Som et særligt indslag havde koret også en ”Four Jacks”-kvartet med Jens L. Hansen, Per Laustsen, Gwyn Nissen og Jonnie Hahn som de fire lokale syngende jakker.

Tryllekunstneren Henning Nielsen fra Ravsted levede op til selv de største forventninger og tryllebandt publikum med sine tricks og sin hurtigsnak.

Og den unge komet i Dansk Folkeparti, Peter Kofod Poulsen, afleverede en flot tale, som selv DF-skeptikere tog godt imod.

Der er udgifter forbundet med Tinglevkoret og med engagementet af en tryllekunstner, og derfor er vi også nødsaget til at tage entré, men når der kommer så få, kan vi ikke få det til løbe rundt økonomisk, forklarer formand i TinglevForum, Poul-Erik Thomsen.

Publikumskrisen i Byskoven begyndte i 2015 og gav TinglevForum et stort underskud. Nu er TinglevForum afhængig af, at Tinglev-borgerne bakker op om jazz-festlighederne med Kansas City Stompers og sangerinden Rikke Mølgaard søndag den 26. juli.

Nu må vi finde ud af, om Tinglev-borgerne i det hele taget ønsker arrangementer på Friluftsscenen i Byskoven, for vi skal jo ikke blive ved, hvis der ikke er interesse for det, vi præsenterer, siger TinglevForum-formanden.

_____________________________________________________

2016 – KOMMENDE ARRANGEMENTER

JAZZ I BYSKOVEN

Søndag, den 26. juni 2016 kl. 19.00

Medvirkende:

Kansas City Stompers med sangerinden Rikke Mølgaard

Køb billet online via følgende link:

https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=adfda5321c

Layout 1

OPERA PÅ STADION VED ZEPPELINVEJ

Søndag, den 14. august 2016 kl. 15.00 på Stadion ved Zeppelinvej

Koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester

Dirigent Magnus Fryklund

Sangere:

Sopran Gitta-Maria Sjöberg, tenor Visti Hald, bas Per Bach Nissen, sopran Iben Silberg fra Opera på Grænsen

Køb billet online via følgende link:

https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=7e21393b72

_____________________________________________________

Maj 2016 – Tinglev – mere end du tror

Læs her….

Tinglev – mere end du tror

Tinglev - mere end du tror

_____________________________________________________

18. maj 2016 – BORGERMØDE I BORGERSALEN

ideer til fremtiden

Deltag i Borgermødet i borgersalen

onsdag, den 18. maj 2016 kl. 19.00 – 21.00

hvor Aabenraa kommune i samarbejde med Tinglev HHI og Tinglev Forum præsenterer forslag til UDVIKLINGSPLAN TINGLEV

Læs mere: Besøg aabenraa.dk – søg på “Tinglev”

Alle borgere opfordres til at deltage i mødet.

_____________________________________________________

2016 – TINGLEVKORETS ØVEAFTENER

TinglevForum tager igen initiativ til at samle Tinglevkoret.

Målet er at nå mindst 40 sangere. Korleder er igen i år Stig Möglich Rasmussen.

Øveaftenerne :

MANDAG, DEN 9. MAJ 2016 19.00 I BORGERHUSET

MANDAG, DEN 23. MAJ 2016 19.00 I BORGERHUSET

ONSDAG, DEN 1. JUNI 2016 19.00 I BORGERHUSET

Koncert: Søndag 5. juni (grundlovsaften) kl. 18.30 på Friluftsscenen ( 2 x 20 minutter )

Medlemskontingent: 100 kr.

Tilmelding meget gerne hurtigst muligt til petkom@stofanet.dk

_____________________________________________________

ÅBENT HUS 30. APRIL 2016

Tinglev Forum er med ved Beredskabsstyrelsens åbent hus i »Atleborg«

lørdag d. 30. april kl. 10.00-14.00

Præsentation af Partnerskab for Tinglev.

Præsentation af koncertprogrammet 2016

og måske endda også en lille konkurrence

_____________________________________________________

På generalforsamlingen fremlagde næstformand Niels Daubjerg vedhæftede beretning for regnskabsåret 2015.

GENERALFORSAMLING 2016- beretning

Preben Christensen indtrådte i bestyrelsen og Gitte Westphalen udtrådte og blev i stedet valgt som suppleant. Desuden blev Hans Jacobsen valgt som 2. suppleant.

_____________________________________________________

Generalforsamling

Tinglev Forum afholder ordinær generalforsamling

Torsdag, den 31. marts 2016 kl. 19.00

i aulaen på Tinglev skole.

Dagsorden ifølge vedtægterne.

Indkomne forslag til dagsorden skal være bestyrelsen i hænde senest mandag, den 21. marts

_____________________________________________________

Kontingent 2016:

Vi er nu godt i gang med 2016 og der er tid for fornyelse af kontingent til Tinglev Forum. Kontingent er kr. 100 for enkeltmedlemmer (private) og kr. 250 for foreninger. Beløbet kan indbetales på konto 8061 1033574 – Husk navn på indbetalingen.  Vi håber, at rigtig mange igen i år vil bakke op om Tinglev Forums arbejde og arrangementer.

_____________________________________________________

Vindere af Anderæs 2016:

Tak for køb af lodsedler og tak for den store publikumsinteresse under afvikling af ræset.

Tak til sponsorer og hjælpere.

Følgende gevinster er vundet på and nr.:

957 – Euro Trailer
841 – Miele Støvsuger
436 – Halv gris
921 – Halv gris
935 – Danfoss Universe
259 – Sønderjysk Elitesport
441 – Jump á Lot
261 – Hjulskifte
50  – Sønderjyllands Symfoniorkester
140 – Gavekort
Endetalsgevinst på nr. 57-41-36

Udklip

Fotoserie fra Peter Bluhme:

DSC06328 DSC06355 DSC06371 DSC06379 DSC06383

 _____________________________________________________

Marts 2016

Anderæs i Tinglev

RAP RAP RAP

TinglevForum afholder et anderæs for at indsamle midler til aktiviteter i byskoven.

Anderæset finder sted

lørdag d. 12. marts 2016 kl. 14.00 i Uge bæk

fra broen ved Beredskabsvej bag ved Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole i Tinglev.

Du kan stadigvæk nå at købe en lodseddel til anderæset.

Pris kr. 30,- pr. lod

1. præmien har en værdi på kr. 8.000,- og der er 70 gevinster til en samlet værdi på ca. kr. 21.000,-

Lodsedler kan fortsat købes hos Brogaards Bageri og i Den Jyske Sparekasse – helt frem til løbets afvikling.

Du kan også bestille lodsedler via mail: info@tinglevforum.dk

_____________________________________________________

Borgermøde 3. februar 2016 kl. 18-21

Sæt kryds i kalenderen onsdag den 3. februar kl. 18-21, hvor der i samarbejde med THHI og Aabenraa Kommune er  åbent borgermøde om ”Udviklingsplan Tinglev”. Kom og giv din mening til kende. Alle er velkommen. Mødet holdes i Tinglev Skoles aula.

Klik for at åbne Invitation Borgermøde 1[2]

_____________________________________________________

Januar 2016

Tinglev er mere end du tror

Omgivelserne har i flere år haft travlt med at nedgøre Tinglev. Byen er kedelig, og der sker ikke noget i Tinglev. Fra centerby i Tinglev Kommune til udkantsby i Aabenraa Kommune. En by under afvikling. Det er lige før, at mange i Tinglev selv er begyndt at tro på dommedagsprofetierne. Men det skal være løgn nu!
Under et slogan, ”Tinglev – mere end du tror”, kan 2016 blive året, hvor en truende afvikling bliver til en spirende optimisme og udvikling. Aabenraa Kommune har taget initiativ til udarbejdelsen af en visionsplan for Tinglev, og det er en proces, som alle i Tinglev inviteres med til.

Samtidig forsøger TinglevForum at samle alle gode kræfter i byen for dermed at give optimismen en gang lak. Det sker med et Partnerskab For Tinglev, hvor alle virksomheder og institutioner inviteres til at gå med ind i et projekt, der skal vise Tinglevs bredde og alsidighed.

Alle interesserede inviteres til et møde tirsdag den 19. januar kl. 15.00-16.00 i Borgerhuset i Tinglev, og det er muligt at gå med ind i partnerskabet med tre forskellige beløb, 1.000 kr., 5.000 kr. og 10.000 kr.

  • I lighed med tidligere år vil Sydbank støtte op om TinglevForum og dermed støtte de mange vigtige initiativer, der er i området, siger Kristian Mandrup Præstegaard fra Sydbank, der var den første, der indbetalte 10.000 kr. i partnerskabet.

TinglevForum håber at kunne præsentere en bred pallette af virksomheder, der vil vise de mange muligheder i Tinglev.

  • Vi har apotek, tandlæge, lægehus og fysioterapi lige på stribe. Vi har beton, stål og asfalt i industriområdet. Vi har dyrhospital. Vi har et uddannelsescenter. Faktisk er der rigtig meget at være stolt af i Tinglev. Det er det, vi gerne vil præsentere i 2016, og det gør vi blandt andet med vores koncerter, forklarer formanden for TinglevForum, Poul-Erik Thomsen.

TinglevForum har også store forventninger til, at rigtig mange borgere vil engagere sig i arbejdet med Tinglevs fremtid, som Aabenraa Kommune inviterer til.

  • På den måde kan Tinglev blive endnu mere, siger TinglevForum-formanden.

På tirsdagens møde skal deltagerne i Partnerskab For Tinglev fastlægge rammerne for projektet, og blandt andet skal der tages stilling til, om Tinglev også skal have en elektronisk informationstavle.

_____________________________________________________